Wim Hof Methode

Versterk je lichaam, verhoog je weerstand en verbeter je prestaties met behulp van de combinatie van (1) ademhaling, (2) kou, en (3) focus

"We kunnen zoveel meer dan we denken dat we kunnen"

 

De Wim Hof Methode is ontwikkeld door de ‘Iceman’ Wim Hof en combineert de krachten van koude training, ademhaling en mindset/focus.

 

Door verschillende oefeningen zorgt de Wim Hof Methode ervoor dat je weer in je kracht komt te staan, je balans kunt vinden en je zowel fysiek als mentaal sterker voelt dan ooit.

Ademhaling

De eerste pijler is de ademhaling. We ademen altijd, maar we zijn ons meestal niet bewust van het enorme potentieel ervan. Verhoogde zuurstofniveaus bevatten een schat aan voordelen, en de gespecialiseerde ademhalingstechniek van de WHM onthult ze allemaal: meer energie, verminderde stressniveaus en een verhoogde immuunrespons die ziekteverwekkers snel aanpakt.

Koude training

De kou is je warme vriend en de tweede pijler. Een juiste blootstelling aan de kou brengt vele gezondheidsvoordelen, waaronder de opbouw van bruin vetweefsel, een versterkt immuunsysteem, evenwichtige hormoonspiegels, verbeterde slaapkwaliteit en de productie van endorfines - het gevoel - goede chemicaliën in de hersenen die je humeur van nature verbeteren.

Mindset

De derde pijler van de Wim Hof Methode is de basis van de andere twee. Met focus en vastberadendheid zorg je dat jij jouw doelstellingen zult behalen en ben je klaar om je eigen lichaam en geest te verkennen en te optimaliseren, en daarmee beter bestand bent tegen de alledaagse stress die we allemaal tegenkomen.

Meer informatie over de Wim Hof Methode kan je vinden op de website van Innerfire