"Energizing people for better performance & more happiness"

Martin Pet,

Trainer, coach, programma ontwikkelaar, vader, echtgenoot, fanatiek sporter.

Mijn naam is Martin Pet en de mooie Engelse zin hierboven is mijn persoonlijke missie en passie. Als ik mijn energie, kennis en vaardigheden in kan zetten om andere mensen te helpen duurzaam te laten presteren ben ik echt in mijn element. Ik voel mij bevoorrecht in de gelegenheid te zijn zo vaak ik mijn element te zijn. Vrijwel dagelijks mag ik mij bezighouden met deze passie.

Sinds het afronden van mijn studie bewegingswetenschappen in 2004 ben ik vanuit mijn eigen praktijk actief in de mentale training, coaching en begeleiding van sporters en andere presteerders. Nadat ik in 2006 ook mijn studie arbeid- & organisatiepsychologie had afgerond ben ik mij ook gaan richten op de energie-, stress en mindset management van medewerkers.

Veel van mijn ervaring heb ik opgedaan door mijn werkzaamheden bij het prachtige bedrijf Lifeguard. Met deze mooiste organisatie van Nederland zorgen we voor een vitaal Nederland. Mijn rol bestaat daar uit het ontwikkelen van programma's voor organisaties waarbij we medewerkers inspireren, leren en trainen hun energie beter te managen, beter om te gaan met (piek)stress, en hun mindset te trainen zodat ze de aandacht beter leren steken in datgene wat ze belangrijk vinden. Daarnaast faciliteer ik trainingen, coach ik leiders in hun rol als leidinggevende en coach ik teams in het optimaliseren van hun interne dynamiek.

Sportachtergrond

Mijn passie voor sport en presteren is mij met de paplepel ingegoten. Mijn moeder heeft mij wel eens gezegd dat ik eerder kon rennen dan dat ik kon lopen en dat ik als baby alleen niet huilde als ik in beweging was. Dat is eerlijk gezegd nog steeds vrijwel hetzelfde; Ook nu nog ben ik het blijste als ik veel kan bewegen op een dag, zowel door te sporten, als door gewoon veel bezig te zijn met dagelijkse beweging.

Vanaf mijn vijfde zat ik op voetbal, vanaf mijn tiende combineerde ik dat met wedstrijdzwemmen. Vanaf mijn 14e vond ik de liefde voor de triathlon. Dit heb ik super fanatiek en op subtopniveau kunnen uitoefenen tot mijn 25e. Met name in de jeugd gold ik als groot talent, met name door mijn technische talent, wat leidde tot een alleraardigst zwemniveau en prima loopprestaties. Op de fiets bleek echter mijn gebrek aan vermogen en kracht, wat ervoor zorgde dat veel topwedstrijden voor mij als een teleurstelling eindigde. Tel daarbij op dat mijn mentale kracht niet zo was als dat je van een sportpsycholoog zou verwachten en zie daar mijn sportcarrière in een notendop. Ondanks dat ik op alle plekken op het podium bij Nationale juniorenkampioenschappen heb mogen staan kan je zeggen dat met name de interesse in de sportpsychologie de belangrijkste oogst was van mijn sportcarrière.

Privé

Trotse vader van mijn drie kinderen (Vienne uit 2010, Livio uit 2012, en Silvan uit 2015). Getrouwd met mijn jeugdliefde Denise en levend in de buurt van al mijn familie in Alphen aan den Rijn.

Nog steeds lekker actief sportend door wekelijks meerdere keren hard te lopen, rondjes te fietsen en af en toe 'home workouts' achter de televisie.

Fanatiek supporter van mijn sportende kinderen en als coach actief bij het voetbalteam van Livio.

Mijn grote uitdaging blijft het maken van keuzes, ervoor kiezen bepaalde dingen af en toe niet te doen, en rust te pakken in mijn enthousiaste drive alles wat ik leuk vind heel goed te willen doen.

Anderen over Martin:

Als je Martin voor je groep hebt staan weet je een aantal dingen heel zeker; je hebt een brok energie, enthousiasme en positiviteit voor je neus. En dat dan gecombineerd met zijn hoeveelheid aan kennis en ervaring; succes verzekerd!

Folef Bredt - Mede-oprichter Lifeguard

Met zijn kennis en ervaring is hij bij machten om me stap voor stap te doorgronden en met gerichte opdrachten en het geven van specifieke inzichten me te laten groeien.

 - Coachee -

 

Martin heeft er bij ons als Team Coach  voor gezorgd dat het team hechter werd en goed weet waar we naar toe gaan als organisatie. Hij is ontzettend gedreven, energiek en heel prettig om mee te werken.

- Leidinggevende teamcoach traject -

 

Met behulp van Martin ben ik nu veel scherper tijdens wedstrijden. Ik liet mij voor de mentale traiing veel te gemakkelijk afleiden door mijn angsten, en door de mentale training ben ik veel relaxter met al die gedachten en kan ik gewoon blijven presteren

- Sporter (17 jaar) -